Je beste jou! Daar sta ik voor.

Wie ben ik?

Om te beginnen, ik ben Koos, 60 jaar jong met twee kinderen die inmiddels al lang het huis uit zijn. Ik heb lekker de tijd voor mijzelf en doe graag wat ik het liefste doe; sporten. Sporten is in mijn hele leven al een rode draad geweest. Vroeger vroegen mensen aan mij wat ik later wilde worden en evenals elke ander clichéantwoord zei ik: ‘Oud en gezond’. Toch meende ik het wel. Oud worden wil haast iedereen, maar ik wil ook zorgen dat de kwaliteit van leven goed blijft. Hierdoor blijf ik sporten en daag ik mijn lichaam graag uit. Zelfs in de winter douche ik ruim 6 minuten koud, gewoon omdat het kan. Stiekem sta ik daarna nog kort onder de warme kraan, maar dat zeg ik er liever niet bij.

Doorzettingsvermogen staat bij mij vooraan in het woordenboek. Ik geef absoluut niet graag op. Het voelt dan als een groot verlies. Daarom eet ik liever ook niet ongezond, want dan voelt het alsof ik de strijd van de verleiding niet heb kunnen weerstaan. Uiteraard houd ook ik zeker van een chocoladereep als ik ‘s avonds op de bank zit. Of stiekem een keer een pizza met alles erop en eraan. Ik zeg niet dat ik wil leven als een monnik. Zoals ik al zei, de kwaliteit van leven moet wel optimaal blijven dus altijd blijven genieten van de mooie momenten. Op zo’n oer Hollandse verjaardag in een kring met blokjes kaas en plakjes worst, of op zondag ochtend na het fietsen met mijn groep vrienden hou ik ook wel van een lekker koud pilsje.

Het hier en nu

Misschien denk je wel van wat doe ik mijzelf aan, maar ik sport nu ruim vijf keer in de week en eet amper ongezond. Ik woon zo’n 500 meter van de McDonald’s af maar ik heb de verleiding nog altijd kunnen weerstaan. Ik heb van mijn hobby letterlijk mijn leven gemaakt. Door te blijven sporten en gezond te eten heb ik zonder uitval of burn-out een pittige scheiding en een faillissement doorstaan. Een diagnose van de huisarts houdt mij dan ook niet tegen om toch dingen te proberen. Ik heb vroeger een hernia gehad, maar door mijn gezonde boerenverstand te gebruiken en door op de goede manier met mijn lichaam om te gaan, ben hier zelfstandig vanaf gekomen.

 

Ik verdiep mij in gezonde leefstijlen, ademhalingstechnieken en sporten. Ik blijf leergierig dus ook cursussen en trainingen vind ik zelf altijd nog leuk om te doen. De wereld verandert constant om mij heen. Tegenwoordig heeft de jeugd al zo’n vingervlugheid als het gaat om het oppakken van trends. Wij als volwassenen kunnen daar soms nog een hoop van leren.

Door het leren en ontdekken werd ik gefascineerd door data. Data kan zoveel meer dan ik altijd dacht. Het geeft overzicht, structuur en kan zelfs voorspellen. Ook in mijn leven gebruik ik veel data. Als ik sport hou ik ook van alles in de gaten, bijvoorbeeld hoe mijn hartslag is of in welke zone ik optimaal kan sporten. Mijn bloeddruk hou ik goed in de gaten en neem de juiste maatregelen als ik deze wil veranderen. Ook het voorspellen van dagen waarop mijn lichaam minder energie gaat hebben of ik mij wellicht überhaupt niet fit voel kan ik zo monitoren. Meten is weten!

 

Ik deel mijn kennis graag en help graag mensen om hun doelen te bereiken. Het motiveert mij om te zien als mensen hun doelen behalen. Het doorzetten om een oplossing te vinden doen ik dan ook graag. Het geeft me ultieme voldoening om te weten dat ik daarbij heb mogen helpen. Met deze motivatie in gedachte ga ik graag met mensen aan de slag en deel ik mijn kennis en kunde om samen de kwaliteit van leven te verbeteren.

Als je mij zou kennen dan…

Zou je weten dat ik een doorzetter ben. Ik houd van uitdagingen en juist die maken het leven nou juist interessant. Hoe ver kan ik gaan? Wat kan ik? Mijn interesse voor sporten, gezond eten en data valt samen bij het helpen van mensen tegen hun welvaartsziekten. Ik ben leergierig en doe graag nog eens een extra cursus of training omtrent de gezondheid van ons lichaam. Ik ben dus stiekem gek op data en vind het te gek om met data te spelen.

  • Gek op appeltaart met zoveel mogelijk slagroom!
  • In mijn vrije tijd spreek ik graag met vrienden of mijn kinderen af om lekker de deur uit te gaan.
  • Tijdens het sporten luister ik lekker Nederlandstalige muziek.
  • Een dag niet gesport, is een dag niet geleefd in mijn agenda.

 

Mijn missie

Mijn missie is om mensen te helpen met het herstel van hun welvaartsziektes en andere problemen. Ik wil ze in laten zien dat veel te bereiken is met de juiste manier van ademen. Ik leer ze hierbij verschillende ademhalingstechnieken aan. Het doel is dan ook om ervoor te zorgen dat ze hun zelfredzaamheid hiermee verhogen en dat ze zich zelfstandig kunnen reden in deze wereld als deze problemen in de toekomst weer opspelen.

 

Mijn visie

Mijn visie is dat in de toekomst iedereen op de juiste manier kan ademen in deze snelle wereld en iedereen welvaartsziektes tegen kan gaan. Als je een doel voor ogen hebt, dan kan je dat. Je lichaam kan veel meer dan je denkt. Als je je lichaam goed kent en op de juiste manier gebruikt, kan je met je fysiek heel veel bereiken waar ook je mentale fitheid van kan profiteren.

Zin in een kennismaking? Neem contact met mij op!

Binnen 48 uur heb jij reactie van mij via bovenstaande knop en doen we een vrijblijvend gesprek! Zie ik je dan?