Pakket Energiek

 

10 jaar fitter in 90 dagen! Het is allemaal mogelijk met dit pakket.

We beginnen met een inspanningstest & rustmeting. Er worden gegevens verzameld over je lichaam om te kijken hoe zo efficiënt en effectief mogelijk getraind kan worden. Bij de inspanningstest ontdekken we belangrijke gegevens zoals je conditie, uithoudingsvermogen en je hartslagzone. Bij de rustmeting focussen we ons op je hartslag in rust en doen we een bloeddrukmeting.

your-best-fit-pakket-energiek

Inspanningstest

Je conditie meten we aan de hand van de HRV, oftewel heart rate viability. Je HRV geeft aan hoeveel tijd er zit tussen twee hartslagen in. Hoe hoger de variabiliteit, hoe hoger je conditie. Dit dient in balans te zijn met het autonome zenuwstelsel. Wanneer sprake is van een disbalans kunnen de volgende problemen opspelen:

  • Vermoeidheid
  • Concentratieproblemen
  • Gejaagdheid
  • Hartkloppingen
  • Duizeligheid

Je HRV heeft dus ook impact op je uithoudingsvermogen. Je hartslagtijden worden gekoppeld aan je hartslagzones. In deze zone wordt de meeste hoeveelheid zuurstof opgenomen en de juiste hoeveelheid koolzuurgas uitgeblazen. Hierdoor nemen de spieren en hersenen optimaal zuurstof op en traint het lichaam in het optimaal. Dit is ook het punt waarop de meeste calorieën verbrand worden en het gezondst wordt afgevallen. Deze is voor iedereen anders. Je trainingsschema’s worden op deze hartslagzones afgesteld zodat jij dus optimaal kan trainen. Dit alles meten we aan de hand van een inspanningstest op de smartbike. Deze wordt thuis bij je geïnstalleerd in op afstand worden de trainingsschema’s door ons ingesteld. Zo heb je altijd de mogelijkheid om te trainen wanneer jij wilt.

 

Rustmeting

Naast het afnemen van de inspanningstest doen we samen een rustmeting. Tijdens deze rustmeting meten we je hartslag. Hierbij doen we samen oefeningen om de flexibiliteit van je hartslag op de proef te stellen. We kunnen hierdoor ook zien wat jouw optimale verbrandingsniveau is. Tot slot doen we een bloeddrukmeting om zo het plaatje compleet te maken.

 

Ademen

Tot slot zal het belang van goed ademen besproken worden. Hierin wordt onder andere besproken wat de consequenties zijn van zowel goed als slecht ademen voor het lichaam en geest. Hierbij wordt ook een eerste ademhalingstechniek geïntroduceerd en samen geoefend. In totaal zijn er acht ademhalingstechnieken die behandeld worden tijdens het proces. Toekomstige technieken worden samen via Microsoft Teams geoefend. Vervolgens heb je zelf de vrijheid ze vaker te oefenen. Uiteraard krijg je de oefening ook op papier met uitleg mee.

 

Trainingsschema’s op maat

Aan de hand van de uitkomst van je inspanningstest en rustmeting worden trainingsschema’s op maat voor jou gemaakt. Dit wordt allemaal gedaan aan de hand van de mobiele applicatie Zwift. Daarover later meer.

De trainingsschema’s in Zwift worden automatisch door ons geïnstalleerd in de applicatie op afstand. Zo hoef jij alleen maar op de smartbike te stappen en te trainen! Die andere taken mag je aan ons overlaten.

De trainingsschema’s zorgen voor de juiste manier van trainen. In de Zwift applicatie ga je fietsen. De applicatie laat het lijken als je een berg op fietst en wordt gaandeweg daardoor zwaarder. Deze zwaarte is echter aangepast op jou. Iemand die net begonnen is met trainen zal immers minder ver komen met fietsen dan iemand die al een aantal weken in het traject zit.

Gaandeweg zul jij je lichaam steeds meer trainen. De ademhalingstechnieken zorgen ervoor dat je het ademen beter onder controle hebt en je steeds verder kan komen. Dit trainen is slechts een middel om de ademhalingstechnieken in de praktijk aan te leren waardoor je beter gaat ademen en hier betere controle over krijgt. 

 

Advies op maat

Elke week zul je via de mail persoonlijk advies van Koos ontvangen. Dit advies is afgesteld op jou prestaties tijdens het gehele proces. Dit advies kan gaan over bepaalde dingen in je leefstijl, maar ook over je wijze van sporten. Door de wekelijkse Microsoft Teamsmeetingen voor de ademhalingstechnieken blijft contact onderhouden en kan ook Koos hierop advies geven. Daarnaast wordt door de verschillende inspanningstesten tijdens de gehele periode nauw contact onderhouden en kan Koos ook hierover advies aan je geven. Heb je vragen over je advies? Heb je vragen over iets anders omtrent je traject? Dan mag je die altijd stellen.

Zwift & Energy Control applicaties

De Zwift applicatie zal beginnen met een inlogscherm. Deze inlogcodes zitten bij het pakket inbegrepen en regelen wij voor je. Zwift is een applicatie die plezier en serieuze training samenbrengt. Door ook online te spelen kan je resultaten vergelijken. Dit kan je motiveren om verder te komen en de lat hoger te leggen in je trainingen!

De Energy Control applicatie opent met een inlogscherm. Inlogcodes zul je van ons ontvangen. Wederom zitten deze bij het pakket inbegrepen. Met de applicatie kan je rustmetingen doen. Dat is te zien aan het scherm dat verschijnt na het inloggen. Zo kan je ook op deze manier je hartslagband via Bluetooth koppelen aan de applicatie. De rest van de knoppen wijst zich vanzelf. De applicatie laat je herstelvermogen in rust en in actie zien. De applicatie berekent en begeleidt het niveau waarop je kunt trainen en waarbij je lichaam het meeste in balans is. Tot slot leer je hoe je na inspanning kan ontspannen door middel van de juiste manier van ademen. 

De apps kan je downloaden voor de Google Play Store en App Store met de knoppen hier.

Zwift

Energy Control

Ben je inmiddels nieuwsgierig geworden? Grijp je kans nu en neem contact met ons op!