Pakket Fit

 

Dit eerste pakket creëert een basis. Dit pakket wordt gebruikt om een beeld te creëren van jou. Er worden gegevens verzameld over je lichaam om te kijken hoe zo efficiënt en effectief mogelijk getraind kan worden. Bij de inspanningstest ontdekken we belangrijke gegevens zoals je conditie, uithoudingsvermogen en je hartslagzone. Bij de rustmeting focussen we ons op je hartslag in rust en doen we een bloeddrukmeting.

your-best-fit-pakket-fit

Inspanningstest

Je conditie meten we aan de hand van de HRV, oftewel heart rate viability. Je HRV geeft aan hoeveel tijd er zit tussen twee hartslagen in. Hoe hoger de variabiliteit, hoe hoger je conditie. Dit dient in balans te zijn met het autonome zenuwstelsel. Wanneer sprake is van een disbalans kunnen de volgende problemen opspelen:

  • Vermoeidheid
  • Concentratieproblemen
  • Gejaagdheid
  • Hartkloppingen
  • Duizeligheid

Je HRV heeft dus ook impact op je uithoudingsvermogen. Je hartslagtijden worden gekoppeld aan je hartslagzones. In deze zone wordt de meeste hoeveelheid zuurstof opgenomen en de juiste hoeveelheid koolzuurgas uitgeblazen. Hierdoor nemen de spieren en hersenen optimaal zuurstof op en traint het lichaam in het optimaal. Dit is ook het punt waarop de meeste calorieën verbrand worden en het gezondst wordt afgevallen. Deze is voor iedereen anders. Je trainingsschema’s worden op deze hartslagzones afgesteld zodat jij dus optimaal kan trainen. Dit alles meten we aan de hand van een inspanningstest op de smartbike. Deze wordt thuis bij je geïnstalleerd in op afstand worden de trainingsschema’s door ons ingesteld. Zo heb je altijd de mogelijkheid om te trainen wanneer jij wilt.

 

Rustmeting

Naast het afnemen van de inspanningstest doen we samen een rustmeting. Tijdens deze rustmeting meten we je hartslag. Hierbij doen we samen oefeningen om de flexibiliteit van je hartslag op de proef te stellen. We kunnen hierdoor ook zien wat jouw optimale verbrandingsniveau is. Tot slot doen we een bloeddrukmeting om zo het plaatje compleet te maken.

 

Ademen

Tot slot zal het belang van goed ademen besproken worden. Hierin wordt onder andere besproken wat de consequenties zijn van zowel goed als slecht ademen voor het lichaam en geest. Hierbij wordt ook een eerste ademhalingstechniek geïntroduceerd en samen geoefend. In totaal zijn er acht ademhalingstechnieken die behandeld worden tijdens het proces. Toekomstige technieken worden samen via Microsoft Teams geoefend. Vervolgens heb je zelf de vrijheid ze vaker te oefenen. Uiteraard krijg je de oefening ook op papier met uitleg mee.

 

Ben je inmiddels nieuwsgierig geworden? Grijp je kans nu en neem contact met ons op!