Pakket Zelfvetrouwen

 

Denk jij dat jij het allemaal zelf kan? Heb je een alleen een klein duwtje in de rug nodig? Of kom je juist uit een traject en wil je nog even doorgaan? Dan is dit jaarabonnement wat voor jou!

Evenals de andere pakketten, beginnen met een inspanningstest & rustmeting. Er worden gegevens verzameld over je lichaam om te kijken hoe zo efficiënt en effectief mogelijk getraind kan worden. Bij de inspanningstest ontdekken we belangrijke gegevens zoals je conditie, uithoudingsvermogen en je hartslagzone. Bij de rustmeting focussen we ons op je hartslag in rust en doen we een bloeddrukmeting.

Wat verschilt ten opzichte van de andere pakketten is, de naam zegt het al, je meer zelf moet doen. Je hebt het zelfvertrouwen de afgelopen tijd gekweekt om met jezelf aan de slag te gaan op een zelfstandige manier. In dit pakket zitten vier inspanningstesten begrepen. Daarnaast ontvang je toegang tot de Energy Control applicatie. Daarover later meer. Eerst bespreken we het belang van een inspanningstest.

your-best-fit-pakket-zelfvertrouwen-2

Inspanningstest

Je conditie meten we aan de hand van de HRV, oftewel heart rate viability. Je HRV geeft aan hoeveel tijd er zit tussen twee hartslagen in. Hoe hoger de variabiliteit, hoe hoger je conditie. Dit dient in balans te zijn met het autonome zenuwstelsel. Wanneer sprake is van een disbalans kunnen de volgende problemen opspelen:

  • Vermoeidheid
  • Concentratieproblemen
  • Gejaagdheid
  • Hartkloppingen
  • Duizeligheid

Je HRV heeft dus ook impact op je uithoudingsvermogen. Je hartslagtijden worden gekoppeld aan je hartslagzones. In deze zone wordt de meeste hoeveelheid zuurstof opgenomen en de juiste hoeveelheid koolzuurgas uitgeblazen. Hierdoor nemen de spieren en hersenen optimaal zuurstof op en traint het lichaam in het optimaal. Dit is ook het punt waarop de meeste calorieën verbrand worden en het gezondst wordt afgevallen. Deze is voor iedereen anders. Je trainingsschema’s worden op deze hartslagzones afgesteld zodat jij dus optimaal kan trainen. Dit alles meten we aan de hand van een inspanningstest op de smartbike. Deze wordt thuis bij je geïnstalleerd in op afstand worden de trainingsschema’s door ons ingesteld. Zo heb je altijd de mogelijkheid om te trainen wanneer jij wilt.

 

Rustmeting

Naast het afnemen van de inspanningstest doen we samen een rustmeting. Tijdens deze rustmeting meten we je hartslag. Hierbij doen we samen oefeningen om de flexibiliteit van je hartslag op de proef te stellen. We kunnen hierdoor ook zien wat jouw optimale verbrandingsniveau is. Tot slot doen we een bloeddrukmeting om zo het plaatje compleet te maken.

Energy Control applicatie

De Energy Control applicatie opent met een inlogscherm. Inlogcodes zul je van ons ontvangen. Wederom zitten deze bij het pakket inbegrepen. Met de applicatie kan je rustmetingen doen. Dat is te zien aan het scherm dat verschijnt na het inloggen. Zo kan je ook op deze manier je hartslagband via Bluetooth koppelen aan de applicatie. De rest van de knoppen wijst zich vanzelf. De applicatie laat je herstelvermogen in rust en in actie zien. De applicatie berekent en begeleidt het niveau waarop je kunt trainen en waarbij je lichaam het meeste in balans is. Tot slot leer je hoe je na inspanning kan ontspannen door middel van de juiste manier van ademen.

De app kan je downloaden voor de Google Play Store en App Store met de knoppen hier.

Energy Control

Ben je inmiddels nieuwsgierig geworden? Grijp je kans nu en neem contact met ons op!